Wel of niet wassen?

Stel het wassen van de Dry of RAW denim zolang mogelijk uit.

1. Voorkom zolang mogelijk het wassen met de wasmachine

Door je dry denim in de wasmachine te gooien kan je zo veel verpesten. Zo wordt de kleur minder mooi, kan je broek krimpen of juist uitrekken en verliest het model zijn charme.

2. Begint je broek onaangenaam te ruiken?

Door je broek een nachtje al dan niet in een kussensloop in de vriezer te leggen, bevries je een groot deel van de bacteriën die ervoor zorgen dat je broek niet meer fris ruikt. Hierdoor blijft je broek wel in shape and color!

3. Wordt wassen echt noodzakelijk?

Hoe donkerder de broek, hoe meer hij egaal vervaagt in de wasmachine. Maar, door je broek een half uurtje te laten weken in water met azijn (half om half) kan je deze egale vervaging minimaliseren. Nog meer veiligheid? Voeg een beetje azijn toe in de wasmachine.

4. Blijf uit de buurt van de droger!

Is je broek toch nat geworden? Probeer ook dan weer de schade te beperken. Gooi je jeans nooit in de droger. Hang hem uit, en houd er rekening mee dat het zo’n twee dagen kan duren voordat hij echt droog is. Geduld is een schone zaak dus.

5. Behandel elke vlek anders

De ene vlek is de andere niet. En daarom hoeft je broek ook niet in zijn geheel in de wasmachine als je een koffie en een inktvlek hebt. Zo gebruik je bij koffie gewone zeep, en bij inkt groene zeep. Alleen op de vlek behandelen dus!

Wil je hier meer over lezen, zoals het artikel van Benzak Denim Developers, click dan hier

 

This post is also available in: English (Engels) Deutsch (Duits)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: