ABOUT US

SeriousDenim is ontstaan vanuit een passie voor denim. Het indigo bloed stroomt als het ware door onze aderen. Voor ons staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Wij willen dan ook alleen maar samenwerken met bedrijven die het groene hart op de juiste plaats hebben. Bedrijven met dezelfde passie, die oog hebben voor detail, style en het gehele productielijn van A tot Z kennen en volgen. Het zijn mensen die zelf ook liefhebbers zijn en met zorg en aandacht hun producten samenstellen.

Als SeriousDenim beperken wij ons tot het aantal leveranciers en hebben wij een voorkeur voor het Nederlandse design en vakmanschap. Het Nederlandse design en het vakmanschap is van een zeer hoog niveau en omdat wij willen weten met wie wij zaken doen, is dit een bewuste maar ook voor ons een logische keuze. Met iedere leverancier hebben wij persoonlijk contact en houden wij op deze manier de lijntjes kort. Hierdoor kunnen wij snel met elkaar schakelen.

“A good denim is a companion for life”

In de mode industrie ken je het begrip fastfashion en slowfashion. Bij fastfashion wordt er in grote getalen tegen lage kosten geproduceerd. De consument krijgt dan een goedkoop product en de arbeider een laagloon. Slowfashion zijn kledingstukken die met aandacht en geduld en tegen een beter loon gemaakt worden.

SeriousDenim kiest voor “slowfashion”. Dat wil zeggen dat voor ons de arbeidsomstandigheden en de milieu aspecten, erg belangrijk zijn. Op het moment de arbeidsomstandigheden waarin de kleding gemaakt worden goed zijn, verkrijg je een betere kwaliteit. Kwaliteit voel je niet alleen maar ervaar je ook als je het draagt. Een kwalitatieve broek onderscheid zich van de rest. Hij kan in tegenstelling tot de broeken van de “fastfashion” fabrikanten jaren meegaan. Voor ons is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, vanzelfsprekend.

Wij hopen met SeriousDenim ons steentje bij te dragen aan een betere en eerlijke denim wereld.

 

 

This post is also available in: English (Engels) Deutsch (Duits)