Onze missie

Wij dromen over denim. Wie wij zijn? SeriousDenim. Aangenaam. Het verkopen van eerlijke, tijdloze, mooie en duurzame denim jeans, t-shirts en sokken voor heren is wat wij doen.

Als je als man kleding koopt, let je vaak vooral op de prijs en of het tof staat. Maar sta je weleens stil bij hoe de kleding wordt gemaakt? Of er in het productieproces goedkope kinderarbeid aan te pas komt? Of de makers van de kleding wel een beloning krijgen die in verhouding staat met de arbeid die ze ervoor hebben moeten doen? Hoe de arbeidsomstandigheden zijn? En of het productieproces niet erg belastend is voor het milieu?

We snappen dat je hier misschien niet snel over nadenkt als je in de winkel staat of online shopt. Maar belangrijk is het wel. Althans, voor ons. En waarschijnlijk ook voor jou.

In de kledingindustrie gebeuren namelijk nog steeds veel dingen waar wij het bij SeriousDenim niet mee eens zijn. De arbeidsomstandigheden zijn vaak nog slecht en er wordt nog te veel gebruikgemaakt van milieubelastende materialen.

Onze missie bij SeriousDenim is dan ook om er goed uit te zien, maar tegelijkertijd de natuur en de makers van de kleding te respecteren en niet uit het oog te verliezen, om zo te zorgen voor een betere en eerlijkere wereld. Het samenbrengen van kwaliteit en ethiek dus.

Duurzaamheid en vakmanschap

“A good denim is a companion for life”, zegt men weleens. En daar staan we volledig achter. Wij kiezen dan ook voor duurzaamheid. Kleding die met aandacht wordt gemaakt en lang meegaat tegen een goed loon voor de maker. Slowfashion dus, in tegenstelling tot fastfashion waarin massaal geproduceerd wordt en tegen lage kosten.

Dat is de reden dat we alleen kledingmerken als Benzak Denim Developers, Kuyichi, Denim.lab, Nudie Jeans en Heroes on Socks verkopen. Merken die, naast mooie kleding, ook duurzaamheid en de natuur net zo belangrijk vinden als wij.

We hebben verder een aantal vaste leveranciers waarmee we persoonlijk contact hebben. Uiteraard zijn ook zij, net als ons bij SeriousDenim, denim fanaten. Dit helpt om precies te weten hoe de artikelen worden gemaakt en we kunnen zo ook de lijntjes kort houden, waardoor we de hoge kwaliteit waar we naar streven perfect kunnen waarborgen.

Natuurlijk vinden we het nog steeds belangrijk dat de denim jeans die wij verkopen mooi staan. Dat je je er goed in voelt. Dat de details mooi zijn en de afwerking smaakvol. Dat je kan zien en voelen dat de kwaliteit top notch is. Dat de snit perfect is. Dat het mooi slijt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maar net zo belangrijk vinden wij dus dat er een eerlijk loon is betaald aan de makers van onze raw selvedge denim of dry denim. Dat de productieomstandigheden goed waren. En dat het milieu niet belast is. Want dan zal je je nog net iets prettiger voelen in je nieuwe duurzame en ecologische kleding.

Een betere wereld begint, en vergeef ons het cliché, echt bij jezelf en bij de keuzes die je maakt. Laat onze duurzame denim spijkerbroeken, sokken en t-shirts voor heren een eerste stap zijn in de juiste richting.

This post is also available in: English (Engels) Deutsch (Duits)