Denim Head, wat betekent dat?

Wat is een Denim Head?

Denim Head beschrijft iemand die fan is van denim.

Om nu te zeggen dat een Denim Head iemand is, die graag een jeans draagt is een complete understatement. Deze mensen zijn zo gepassioneerd over denim dat ze constant met hun gedachten aan denim denken (vandaar de naam) en een deel van hun dagelijkse routine – of het nu gaat om het dragen van dezelfde denim voor maanden en / of een grotere betrokkenheid bij de denim gemeenschap.

Wat zit er in je vriezer? Als het antwoord “een spijkerbroek” is, dan ben je absoluut een Denim Head. Als ik vraag hoe lang je een spijkerbroek hebt gedragen die nog nooit gewassen is en het antwoord is zes maanden … dan kun je maar beter een Denim Head zijn!

Waar gaat dit over?

Dus, wat is al die reuring, en waarom heeft raw of dry denim jeans de interesse en de verbeeldingskracht van zoveel mannen gevangen? Mogelijk omdat het onderwerp het favoriete kledingstuk van een man betreft – zijn spijkerbroek – en niet omdat hij niet van de was houdt. Mannen lopen sinds 1873 in blauwe jeans op de aarde, dankzij twee ondernemers, Jacob Davis en Levi Strauss, die het eerste paar en het merk spijkerbroek creëerden. Hun comfort en duurzaamheid sloegen snel aan, waardoor de status van de blauwe jeans in een mum van tijd de favoriete broek van Amerika werd. Het duurde niet lang voordat de rest van de wereld deze liefdesrelatie deelde, waardoor de populariteit groeide, en die nog steeds groeit. Kortom, mannen houden overal ter wereld van een goede jeans en kunnen zich geen leven zonder hen voorstellen!

Een passie?

Deze voorliefde, bij gebrek aan een beter woord,  is persoonlijk geworden. Ik denk dat velen van ons niet kunnen ontkennen gehecht te zijn aan een favoriete paar die je eigenlijk altijd bij je draagt. Net als de deken van een kind, zijn mannen en hun spijkerbroek onafscheidelijk. Hoe velen van ons geven liever alles op, voordat ze zo’n goede vriend laten gaan? Veel, ik weet het zeker, maar niemand meer dan de toegewijde Denim Head, die zijn liefde voor jeans naar een heel nieuw niveau tilt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: